nl
Nl
En

Breguet

Het Franse Breguet is een merk dat bij veel gepassioneerde horlogeliefhebbers geliefd is. Sinds de oprichting door meester horlogemaker Abraham-Louis Breguet in 1775 is het merk een begrip in de wereld van haute horlogerie en sinds jaar en dag staat het merk bekend om zijn vakmanschap, innovatie en uiterst verfijnde afwerking. Breguet is eveneens niet meer weg te denken uit de historie van de horlogewereld. Het merk is al eeuwenlang toonaangevend in de evolutie van de uurwerktechniek.

Functies
Uurwerk
Gangreserve
Materiaal
Kastvorm
Diameter
Horlogeglas
Wijzerplaat
Bandsluiting
Waterdichtheid
Bandmateriaal
Index Wijzerplaat
Materiaal soort
Materiaal kleur
Steen soort
Steen kleur
Vintage
Sexe
Automatendraaier
QlockTwo
Manchetknopen
Ringmaat
Collectie

Het grensverleggende Breguet horloge voor de koningin van Napels

Abraham-Louis Breguet deinsde niet terug voor een uitdaging en heeft verschillende complicaties uitgevonden. De grootste doorbraak die Breguet op zijn naam heeft staan is de uitvinding van het allereerste polshorloge. Breguet maakte dit horloge, de Breguet watch 2639, in 1810 voor de koningin van Napels. Hoewel het horloge in 1855 nog eens terugkwam in het atelier, is het daarna nooit meer teruggezien. Wel wordt het horloge nog steeds als inspiratie gebruikt voor nieuwe modellen, in de vorm van de Breguet Reine de Naples collectie.

Technisch, maar ook zichtbaar uitzonderlijk

De horlogekunst van Breguet stopte niet bij het uitvinden van het polshorloge. Ook de komst van de tourbillon, de eeuwigdurende kalender en het automatisch opwindbare horloge met oscillerend gewicht hebben we te danken aan de Franse horlogemaker. Wat opvalt aan het merk Breguet is echter dat niet alleen de technische aspecten van het merk zo bijzonder zijn. Abraham-Louis Breguet had namelijk ook een uitstekend gevoel voor schoonheid. Het is dan ook niet voor niets dat zijn ontwerpen geroemd worden om de verfijnde details en het pure uiterlijk.

Vind het Breguet horloge dat voldoet aan al uw wensen

Bent u geïnteresseerd in één van de prachtige uurwerken van Breguet? Wij nodigen u graag uit voor een bezoek aan onze winkel. Met persoonlijk advies van onze deskundige medewerkers kunt u onze collectie Breguet horloges rustig bekijken. Wij helpen u met alle plezier het Breguet horloge te vinden dat bij u past!