nl
Nl
En

IWC

IWC, International Watch Company, is opgericht door Florentine Ariosto Jones in 1868. Florentine Ariosto Jones was een horlogemaker uit Boston en had als doel om hoogwaardige zakhorloges te maken voor de Amerikaanse markt. IWC is zeer innovatief. Zo was IWC in 1885 het eerste bedrijf dat een zakuurwerk maakte met digitale uren en minuten weergave en in 1899 introduceerden zij als eerste een polshorloge voor vrouwen.

Functies
Uurwerk
Gangreserve
Materiaal
Kastvorm
Diameter
Horlogeglas
Wijzerplaat
Bandsluiting
Waterdichtheid
Bandmateriaal
Index Wijzerplaat
Materiaal soort
Materiaal kleur
Steen soort
Steen kleur
Vintage
Sexe
Automatendraaier
QlockTwo
Manchetknopen
Ringmaat
Collectie

Iconische uurwerken

In 1905 neemt Ernst Jakob Homberger het bedrijf IWC over en introduceerde in 1936 de Pilot’s Watch collectie, die tot op de dag van vandaag nog steeds erg populair is. De Pilot’s Watch was het begin van een speciale relatie tussen IWC en piloten. Ze hebben voor onder andere de Britse luchtmacht een innovatief pilotenhorloge ontworpen. Dit uurwerk is stijlvol,  elegant en neemt u terug naar de pioniersdagen van de luchtmacht.

Naast de collectie gericht op piloten is er ook een collectie gemaakt voor duikers. Hans Ernst Homberger introduceerde deze collectie in 1967 onder de naam Aquatimer. In 2014 is deze collectie vernieuwd. Het uurwerk is nu niet meer alleen voor duikers, maar kan door iedereen worden gedragen. Het horloge is functioneel, sportief en heeft een ingetogen kleur.

Klassieke IWC horloges

Houdt u meer van een klassiek horloge? Dan is de Da Vinci collectie van IWC écht iets voor u! De klassieke ronde kast van dit uurwerk refereert aan de jaren 80. Deze collectie bestaat uit horloges voor heren, maar ook elegante uurwerken voor dames. Heeft u liever een horloge met een tijdloze uitstraling? Dan is de Portofino lijn van IWC iets voor u! Deze lijn heeft uurwerken voor zowel dames als heren. De Portofino is klassiek en heeft een mooie, elegante en klassieke kast. IWC vierde in 2015 zijn 75ste verjaardag met de Portugieser collectie. Dit uurwerk is zeer innovatief en laat de kleurrijke historie zien van IWC. Ook dit horloge heeft een klassieke ronde kast en heeft een verfijnde uitstraling.  

IWC uurwerken vindt u bij Steltman

De iconische collecties van IWC, met uurwerken voor zowel dames als heren, zijn verkrijgbaar bij Steltman. Wij hebben een grote collectie horloges van IWC in ons assortiment, dus er zit zeker een geschikt model voor u tussen! Zo heeft u de keuze uit de stijlvolle Pilot’s Watch, de sportieve Aquatimer, de klassieke Da vinci, de tijdloze Portofino of de verfijnde Portugieser.

Wilt u de IWC collectie graag van dichtbij bekijken? Dat kan! WIj nodigen u van harte uit om de IWC collectie te bekijken in onze winkel in Den Haag. Weet u niet welke lijn het beste bij u past? Onze medewerkers voorzien u graag van deskundig advies!