nl
Nl
En

Panerai

Panerai werd opgericht in Florence in 1860 als een atelier, winkel en horlogemakersopleiding. Het merk voorzag het duikteam van de Italiaanse marine decennia lang van precisieinstrumenten, die van origine bedoeld waren om diep onder water gebruikt te worden. Vandaar dat Panerai-horloges nog altijd bekend staan om hun ongeëvenaard goede afleesbaarheid en lichtgevendheid in het donker. In 1997 werd het merk opgenomen in het merkenportfolio van de Richemont Group en op de internationale markt gelanceerd. Vandaag de dag ontwikkelt en maakt Panerai zijn uurwerken en horloges in de eigen Manufactuur in Neuchâtel, waarbij Italiaanse ontwerpflair en geschiedenis worden gecombineerd met de Zwitserse horlogemakersexpertise.

Functies
Uurwerk
Gangreserve
Materiaal
Kastvorm
Diameter
Horlogeglas
Wijzerplaat
Bandsluiting
Waterdichtheid
Bandmateriaal
Index Wijzerplaat
Materiaal soort
Materiaal kleur
Steen soort
Steen kleur
Vintage
Sexe
Automatendraaier
QlockTwo
Manchetknopen
Ringmaat
Collectie

Eerste onderwaterhorloge

De zoon van Guido, Giuseppe, ontwierp in 1936 het eerste prototype van een duikhorloge voor de Seals. De productie van het speciale horloge volgde in 1938. Met de grote kast, metalen ringen voor de bevestiging van de horlogeband, de sterke waterdichte lederen band en een achterdeksel en kroon die dichtgeschroefd konden worden, had Giuseppe het perfecte onderwaterhorloge ontworpen. Het lichtgevende effect van de radium cijfers op de wijzerplaat zorgde ervoor dat deze ook goed leesbaar was tijdens het duiken. Het horloge werd vernoemd naar het radium op de wijzerplaat: Radiomir. Om de waterresistentie nóg verder te verbeteren werd er een brug met een kroonsluitende hefboom aan het ontwerp toegevoegd. Dit tweede model werd in 1940 gelanceerd en kreeg ook een naam geïnspireerd op de lichtgevende eigenschappen van radium: Luminor.

Stoer én luxe

Inmiddels kent het horlogemerk een grote schare bewonderaars. Panerai heeft hiermee een serieuze plaats verworven in de wereld van haute horlogerie. Een Panerai is gemakkelijk te herkennen aan de grote kast en tijdsmarkeringen, vaak in Arabische cijfers. Hoewel het merk slechts twee modellen heeft uitgebracht, bestaan er veel variaties, vaak in gelimiteerde oplage. Het resultaat? Horloges voorzien van alle luxe met een sportieve, stoere uitstraling.

Panerai vindt u bij Steltman

Een Panerai horloge is voor iedereen die van draagbare luxe houdt. Zou u graag eens een Panerai horloge willen komen passen? Bij Steltman Watches hebben wij beide modellen van Panerai in onze collectie! Wij nodigen u van harte uit om de collectie te komen bezichtigen in onze winkel in Den Haag. Hier bent u ook in de gelegenheid om het horloge te passen. Heeft u vragen over Panerai? Of over de pasvorm? Wij voorzien u van het nodige advies.