nl
Nl
En

Panerai

FOUNDED IN FLORENCE IN 1860 AS A WORKSHOP, SHOP AND SCHOOL OF WATCH-MAKING FOR MANY DECADES PANERAI SUPPLIED THE ITALIAN NAVY SPECIALIST DIVING CORPS WITH PRECISION INSTRUMENTS. ORIGINALLY CREATED TO BE USED DEEP UNDERWATER, PANERAI WATCHES ARE KNOWN FOR THEIR UNPARALLELED LEGIBILITY AND LUMINOSITY IN THE DARK. IN 1997 THE BRAND WAS ACQUIRED BY THE RICHEMONT GROUP AND LAUNCHED ON THE INTERNATIONAL MARKET. TODAY PANERAI DEVELOPS AND CRAFTS ITS MOVEMENTS AND WATCHES AT ITS NEUCHÂTEL MANUFACTURE, COMBINING ITALIAN DESIGN FLAIR AND HISTORY WITH SWISS HOROLOGICAL EXPERTISE.

Functies
Uurwerk
Gangreserve
Materiaal
Kastvorm
Diameter
Horlogeglas
Wijzerplaat
Bandsluiting
Waterdichtheid
Bandmateriaal
Index Wijzerplaat
Materiaal soort
Materiaal kleur
Steen soort
Steen kleur
Vintage
Sexe
Automatendraaier
QlockTwo
Manchetknopen
Ringmaat
Collectie

Eerste onderwaterhorloge

De zoon van Guido, Giuseppe, ontwierp in 1936 het eerste prototype van een duikhorloge voor de Seals. De productie van het speciale horloge volgde in 1938. Met de grote kast, metalen ringen voor de bevestiging van de horlogeband, de sterke waterdichte lederen band en een achterdeksel en kroon die dichtgeschroefd konden worden, had Giuseppe het perfecte onderwaterhorloge ontworpen. Het lichtgevende effect van de radium cijfers op de wijzerplaat zorgde ervoor dat deze ook goed leesbaar was tijdens het duiken. Het horloge werd vernoemd naar het radium op de wijzerplaat: Radiomir. Om de waterresistentie nóg verder te verbeteren werd er een brug met een kroonsluitende hefboom aan het ontwerp toegevoegd. Dit tweede model werd in 1940 gelanceerd en kreeg ook een naam geïnspireerd op de lichtgevende eigenschappen van radium: Luminor.

Stoer én luxe

Inmiddels kent het horlogemerk een grote schare bewonderaars. Panerai heeft hiermee een serieuze plaats verworven in de wereld van haute horlogerie. Een Panerai is gemakkelijk te herkennen aan de grote kast en tijdsmarkeringen, vaak in Arabische cijfers. Hoewel het merk slechts twee modellen heeft uitgebracht, bestaan er veel variaties, vaak in gelimiteerde oplage. Het resultaat? Horloges voorzien van alle luxe met een sportieve, stoere uitstraling.

Panerai vindt u bij Steltman

Een Panerai horloge is voor iedereen die van draagbare luxe houdt. Zou u graag eens een Panerai horloge willen komen passen? Bij Steltman Watches hebben wij beide modellen van Panerai in onze collectie! Wij nodigen u van harte uit om de collectie te komen bezichtigen in onze winkel in Den Haag. Hier bent u ook in de gelegenheid om het horloge te passen. Heeft u vragen over Panerai? Of over de pasvorm? Wij voorzien u van het nodige advies.