nl
Nl
En

 

Royal Asscher diamanten met een eigen slijpvorm

Royal Asscher en de Royal Asscher Cut worden vaak in één adem genoemd en dat is niet voor niets. In 1908 kloofde Joseph Asscher de grootste diamant ooit gevonden, de Cullinan van maar liefst 3.106 karaat, voor koning Edward VII van Engeland. In 1902 ontwierp Joseph vervolgens de Asscher Cut, een vierkante slijpvorm met enorm veel schittering en leven. Zijn kleinzoons Edward en Joop Asscher besloten in 1999 de Asscher Cut te verbeteren en dit werd de Royal Asscher Cut zoals wij die nu kennen: een innovatieve slijpvorm met 74 facetten in plaats van de 16 facetten die we gewend zijn van de briljant of emerald cut diamant.

Gegarandeerd de beste kwaliteit diamanten

Naast de bijzondere slijpvorm bent u met een juweel van Royal Asscher verzekerd van een diamant van de allerhoogste kwaliteit. Voor de juwelen van het merk worden namelijk enkel conflictvrije, natuurlijke en onbehandelde diamanten gebruikt. Om deze kwaliteit te waarborgen wordt iedere diamant met de Royal Asscher Cut voorzien van een gegraveerd identificatienummer (onzichtbaar voor de drager) dat enkel bij die specifieke diamant hoort.

Het perfecte Royal Asscher juweel voor u

Steltman biedt een prachtige collectie van de excellente en innovatieve juwelen van Royal Asscher aan. Hebt u interesse in een juweel uit deze collectie? Wij nodigen u graag uit in onze winkel om de sieraden te bezichtigen. Tijdens uw bezoek kunt u rekenen op uitgebreid deskundig advies over de juwelen. Wij helpen u met alle plezier het perfecte sieraad voor u te vinden.