nl
Nl
En

Sieraad Art Fair 7-8-9-10 november

26 september 2019

Wij promoten graag alle activiteiten rondom de juweliersbranche. Zo ook de SIERAAD Art Fair in Westgergas in Amsterdam welke van 7 tot en met 10 november te bezoeken is.

In het programma zijn een aantal lezingen opgenomen waaronder een lezing van Steltman directeur Fred Brom.

Dit jaar staan de lezingen in het teken van de vorig overleden kunsthistorica, publicist en sieradenverzamelaar Marjan Unger.

Marjan publiceerde het meest over sieraadvormgeving. Zo publiceerde zij in 2004 Het Nederlandse sieraad in de 20ste eeuw. En in 2010 verscheen haar proefschrift Sieraad in context. Een multidisiplinair kader voor de beschouwing van het sieraad. Met het verschijnen van haar proefschrift schonken zij en haar echtgenoot Gerard Unger een verzameling van bijna 500 Nederlandse sieraden aan het Rijksmuseum. Naast sieraadvormgeving, hield Marjan ook veel van keramiek, textiel en volgde zij ontwikkelingen in de mode op de voet.

De lezingen worden gehouden op zaterdag 9 november in de kleine zaal in de Gashouder, Westergasterrein Amsterdam. Tussen 16.00-17.30 uur

Fred Brom was uiteraard direct bereid om in zijn lezing een eerbetoon te brengen aan Marjan Unger aangezien zij de passie voor kunst, sieraden en juwelen deelden en hun paden elkaar de afgelopen decennia regelmatig kruisten. Daarnaast zal ook het meer dan 100 jarig bestaan van Steltman en de collecties die in deze jaren zijn ontworpen aan bod komen. Alsmede de door Fred Brom verzamelde historische Steltman collectie welke eind 2017 en begin 2018 in het Gemeentemuseum te zien was tijdens een schitterende overzichtstentoonstelling.

Info en kaarten:

https://www.sieraadartfair.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Afbeeldingen bij dit nieuwsbericht