nl
  Nl
  En

  Steltman Museum geopend door Fred Brom; te bezoeken op afspraak

  10 december 2021

  Steltman Museum ontwerpen van 1917 tot nu

  Sinds december 2021 kunnen wij u met trots en op afspraak verwelkomen in ons eigen 'Steltman Museum'.

  In deze nieuwe tentoonstellingsruimte, ingericht naast het Steltman Atelier boven onze juwelierswinkel aan Plaats 26, is de historische Steltman Collectie -zorgvuldig bijeengebracht door Steltman-coryfee Fred Brom- exclusief te bewonderen. 

  De Steltman museumcollectie toont artistieke sieraden van Steltman Juwelier, van 1917 tot nu. Waaronder schitterend gesneden jade, kenmerkende Steltman-sieraden met Lotusmotieven, fantasierijke en sierlijke dierfiguren uit de jaren 50, diamanten collecties en moderne ontwerpen uit de latere periodes. Ontwerpen met een koninklijke historie zijn eveneens vertegenwoordigd.

  De verschillende stijlen en materialen van meer dan honderd jaar Steltman vakmanschap laten zien hoe het juweel meebewoog met de mode van de tijd, en ook de functie die het sieraad daarin aannam.

  Naast juwelen zijn ook schitterende Steltman-zilverwerken vertegenwoordigd, waaronder zilver voor schitterend gedekte tafels of voor een fraai interieur. Het Steltman museum is bij voorkeur op dinsdagen of vrijdagen en enkel op afspraak te bezoeken. Klik hier voor het maken van een afspraak voor een exclusief kijkje achter de schermen.

  Steltman Atelier vakmanschap van 1917 tot nu

  De creativiteit en het vakmanschap van onze werknemers én zeker ook onze goudsmeden zijn al sinds het ontstaan van Steltman in het jaar 1917 uniek. De goudsmeden zijn vooral achter de schermen bezig met reparaties, restauraties en het maken van nieuw werk. Elk jaar worden talloze mooie nieuwe stukken aan de Steltman lijn toegevoegd. Tijdens een rondleiding door het museum zullen wij ook het naastgelegen Steltman Atelier aandoen. Hier kunt u zien hoe onze goudsmeden te werk gaan en hoe alle in het museum te bewonderen collecties (zijn) ontstaan.

  Met de prachtige combinatie van het Steltman Atelier en het Steltman Museum, is het nu mogelijk om bezoekers een exclusief en compleet beeld te geven hoe Steltman collecties door de jaren heen (zijn) ontstaan en hoe onze goudsmeden te werken gaan. Klik hier voor het maken van een afspraak voor een exclusief kijkje achter de schermen.

  Graag tot ziens!

   

   

   

  Afbeeldingen bij dit nieuwsbericht