nl
Nl
En

Grönefeld

In 1912 is Gerhard Louis Grönefeld begonnen als horlogemaker in Oldenzaal. Hij heeft het vak geleerd van zijn oom Johan. Hij was een bekwaam man en zijn creativiteit en inventiviteit leidde tot een groot succes in Oldenzaal en daarbuiten. Nu, meer dan honderd jaar later, zijn de broers Bart en Tim de drijvende krachten achter het merk Grönefeld.

Functies
Uurwerk
Gangreserve
Materiaal
Kastvorm
Diameter
Horlogeglas
Wijzerplaat
Bandsluiting
Waterdichtheid
Bandmateriaal
Index Wijzerplaat
Materiaal soort
Materiaal kleur
Steen soort
Steen kleur
Vintage
Sexe
Automatendraaier
QlockTwo
Manchetknopen
Ringmaat
Collectie

Succesvolle horloges

In 2008 presenteerden de gebroeders hun eerste horloge genaamd GMT-06 Tourbillon Minute Repeater. Twee jaar later werd de One Hertz geïntroduceerd. Voor dit horloge heeft Grönefeld in 2011 diverse malen een onderscheiding  ontvangen vanwege het innovatieve uurwerk. Het is ook het eerste uurwerk met een ‘dead second’ wijzer. Hierbij verspringt de secondewijzer per seconde. Daarnaast heeft het horloge een prachtig verfijnde afwerking en solide zilveren wijzerplaat.

Limited editions

Naast de One Hertz heeft Grönefeld ook enkele limited edition horloges uitgebracht. De misschien wel meest speciale limited edition van Grönefeld is de 1941 Remontoire. De gebroeders Grönefeld haalden hun inspiratie voor dit horloge uit de kerkklok van de St. Plechelmusbasiliek. Hun vader, Sjef Grönefeld, zorgt er tot op de dag van vandaag voor dat het uurwerk in de basiliek goed loopt, het carillon zwijgt tijdens kerkelijke gelegenheden die daarom vragen en twee keer per jaar stelt hij 's nachts in de kerktoren de zomer- of wintertijd in. Vanuit het bedrijfspand van Grönefeld is de bekende kerktoren te zien en horen. Het 1941 Remontoire horloge kreeg het geboortejaar van Sjef Grönefeld in zijn naam, als eerbetoon aan hun vader. De belangrijkste eigenschap van het horloge is, zoals de naam al zegt, het remontoire mechanisme dat vergelijkbaar is met dat van de kerkklok. Het constant force mechanisme in dit horloge zorgt ervoor dat het altijd gelijkmatig blijft lopen.  

Grönefeld uurwerken: exclusief bij Steltman

De verfijnde herenhorloges van Grönefeld met prachtige uurwerken en de nieuwste techniek zijn exclusief verkrijgbaar bij Steltman. Wij hebben in ons assortiment verschillende soorten  uurwerken van Grönefeld. Hierdoor zit er gegarandeerd een horloge tussen dat aansluit bij uw persoonlijke smaak en wensen.

Is uw interesse in de Grönefeld collectie gewekt? Wij nodigen u van harte uit om de exclusieve horloges van Grönefeld te komen bekijken in onze winkel. Weet u niet welk horloge het best bij u past? Onze deskundige medewerkers voorzien u graag van advies!