nl
  Nl
  En

  Nieuws uit het Steltman Museum

  18 november 2022

  November 2022, Nieuws uit het Steltman Museum

  Afgelopen jaar is aan de museale Steltmancollectie een geelgouden broche in het originele etui toegevoegd.

  Deze broche is geëmailleerd in diverse kleuren en bezet met zwart onyx bolletjes, accenten blauwe Lapis lazuli en rood koraal. 

  In het midden een lichtblauw ovaal geslepen Zirkoon. Op de speld is het Steltman Meesterteken-stempel geslagen ‘JS4’. Dit Meesterteken werd gebruikt begin twintiger jaren en is een bevestiging dat deze broche door Steltman is vervaardigd. De familie heeft ook een foto van grootmoeder geschonken waarop zij de broche draagt. Een in onze ogen schitterend juweel wat een bijzonder moment in de kunstgeschiedenis onderschrijft. Nu te bewonderen in het Steltman Museum, Plaats 26.

  In het Rijksmuseum van Oudheden te Leiden is het de Maand van Toetanchamon. Naast de tentoonstelling die nog t/m 25 november te zien is, zijn er vele activiteiten in Egyptische sfeer georganiseerd

  Op vrijdag 4 november 2022 was het honderd jaar geleden dat in het Egyptische woestijnzand van de Vallei der Koningen een traptrede werd gevonden: de toegang naar het ongeschonden graf van Toetanchamon, de meest legendarische farao van Egypte. http://www.rmo.nl

  Deze vondst van alle kostbaarheden indertijd, heeft de met name Franse juwelenhuizen in de twintiger jaren geïnspireerd juwelen te ontwerpen met een Egyptische uitstraling. Johannes Steltman heeft zich er eveneens door laten inspireren in de jaren tussen 1920 en 1924. Steltman was erg Frans georiënteerd en reisde minimaal één keer per jaar naar Parijs. 

  Bezoeken van het Steltman Museum is mogelijk op afspraak. Hiervoor belt of mailt u naar 070-3469601, juwelier@steltman.nl. Voor aanvragen voor groepen (maximaal 10 personen) verzoeken wij u te vragen naar Isabel Veeren. 

   

  Afbeeldingen bij dit nieuwsbericht