nl
  Nl
  En

  Rijksmuseum koopt 3 juwelen van Johannes Steltman

  12 februari 2019

  Na de collectietentoonstelling in het Gemeentemuseum Den Haag ter gelegenheid van ons 100-jarig bestaan in 2017, heeft nu het Rijksmuseum de weg naar onze juwelierszaak weten te vinden. Het museum heeft drie stukken van ontwerper en grondlegger Johannes Steltman aangekocht voor de permanente collectie. Het Rijksmuseum bezat al enkele zilveren serviesstukken van de hand van Steltman.

  De aankoop betreft een witgoud en platina collier met prachtig gesneden jade hanger uit 1930, een verfijnde platina bloembroche met diamanten uit 1953 en een platina Lotusring uit 1936 met email, diamant en een grote natuurparel. De lotus was een van de lievelingsbloemen van Steltman en een kenmerkende designelement in al zijn collecties.
  Wij vinden het een enorme eer dat deze juwelen vanaf 12 februari in een permanente tentoonstelling op de juwelenafdeling te zien zullen zijn in een prominente vitrine. Bij de aankoop horen ook de originele ontwerptekeningen van Johannes Steltman die al die jaren in ons archief bewaard zijn gebleven. 

  Natuurlijk hopen wij dat u de Steltman juwelen tijdens een bezoek aan het Rijksmuseum zult gaan bewonderen.

  Onderstaande links naar de site van het Rijksmuseum geven alvast een voorproefje:

  Jade hanger http://www.rijksmuseum.nl/nl/zoeken/objecten?q=steltman&p=1&ps=12&st=Objects&ii=1#/BK-2018-137,1

  Bloemenbroche  https://www.rijksmuseum.nl/nl/collectie/BK-2018-138

  Lotusring  https://www.rijksmuseum.nl/nl/collectie/BK-2018-136

  Afbeeldingen bij dit nieuwsbericht