nl
  Nl
  En

  Steltman en Duurzaamheid

  22 juni 2021

  Steltman en Duurzaamheid

  Wij zijn ons bewust van de kwetsbaarheid van onze planeet, mens en dier. Het behouden van een leefbaar klimaat voor de huidige en volgende generaties houdt ons als bedrijf niet alleen in abstracte vorm bezig. Al decennia lang zetten wij ons op verschillende vlakken en door middel van verschillende samenwerkingen, daadwerkelijk actief in voor onder andere een internationaal verantwoorde goudketen. Zo is het herbruiken van goud een belangrijk aspect bij het vervaardigen van onze Steltman juwelenlijn. Niet alleen aan onszelf stellen wij hoge eisen op het gebied van verantwoord ondernemen. Wij verwachten dit ook van onze leveranciers en de (internationale) merken die wij vertegenwoordigen. Door onze verantwoorde inkoopmethoden kunnen wij tevens bijdragen aan de bescherming van de mensenrechten. Voor onze collecties werken wij enkel met diamanten waarvan de herkomst 100% gegarandeerd is, voorzien van een certificaat, en ook onze kleuredelstenen zijn afkomstig van duidbare bronnen met bijgeleverd certificaat. Wij zijn van mening dat de gehele diamantsector in positieve waarde kan bijdragen aan de gemeenschappen waarin deze actief is. Vanaf het moment waar een diamant als ruwe steen wordt opgegraven totdat deze gepolijst wordt naar een edelsteen, en vervolgens bij de handelaar door onze inkopers wordt geselecteerd en ingekocht waarna deze in ons atelier in een juweel wordt gezet en uiteindelijk door de consument met plezier wordt gedragen. Zodat economische kansen gecreëerd kunnen worden voor gemeenschappen in de leveranciersketen van diamanten en het welzijn van iedereen in de diamantsector is gewaarborgd: de mijnwerkers, de diamantslijpers en de goudsmeden bij de juwelenfabrikanten.

  Voorbeelden van onze actieve verrichtingen en samenwerkingen: 

  • In 2011 was Steltman vaandeldrager voor het door Solidaridad opgezette initiatief 'Gecertificeerd Goed Goud'. Solidaridad zette een grootscheepse publiciteitscampagne op om het onderwerp bij zowel bedrijven      als consumenten onder aandacht te brengen. Steltman nam via Solidaridad symbolisch het eerste officiële klompje Goed Goud in ontvangst.
  • In 2018 tekende Steltman het 5-jarige 'Convenant Verantwoord Goud'. Waarmee de goudsector in Nederland zich gezamenlijk inzet voor een internationaal verantwoorde goudketen. Het Convenant Verantwoord    Goud heeft als doel dat in de hele keten, van winning tot en met recycling, de mensenrechten en milieu- en biodiversiteitstandaarden beter gerespecteerd worden. Veel van de risico’s op dat gebied zijn te complex  voor een individueel bedrijf om op te lossen. Het convenant biedt de mogelijkheid voor de sector brede kwesties gezamenlijk aan te pakken.Met de ondertekening maken wij hier onderdeel van uit. Na afloop van de 5-jarige termijn zullen de activiteiten rondom Verantwoord Goud-keten zal vanaf 2023 kleinschalig en praktisch worden voortgezet door de Federatie Goud en Zilver. 
  • Door middel van zoveel mogelijk digitaal contact (telefoon, e-mail, Zoom/Skype)  met onze leveranciers en merken, beperken wij het aantal zakelijke reizen. 
  • Om het gebruik van papier terug te dringen zijn onze administratieve verrichtingen waar mogelijk gedigitaliseerd.

   

  Naslagwerken:

  Website van het IMVO Convenanten:

  Steltman Juwelier

  Steltman Juwelier onderscheidt zich op het gebied van uurwerken en juwelen. Met een eigen horlogemakersatelier en juwelenatelier worden niet alleen juwelen ontworpen, er werken ook vier goudsmeden aan het restaureren, repareren en vermaken van juwelen.

  Steltman: “Kwaliteit, kennis en kunde staan bij ons hoog in het vaandel. Weten waar onze producten en grondstoffen vandaan komen, is van groot belang. Een duurzame en verantwoorde goudsector is voor ons een vanzelfsprekendheid, omdat iedereen in de hele keten voldoening verdient bij het totstandkomen van een juweel. Het ondertekenen van het Convenant Verantwoord Goud is daarom een logische stap. Wij zijn trots dat wij nu samen met andere partijen actief kunnen werken aan een verantwoorde goudketen.”

  Heeft u vragen over dit onderwerp? Neemt u gerust contact met ons op.

  Jaarlijkse publicatie: Due Diligence Report. Jaren 2019/2020 en 2020/2021 en 2021/2022 bijgesloten. 

  www.imvoconvenanten.nl/nl/goud/nieuws/steltman-juwelier

  https://www.imvoconvenanten.nl/-/media/imvo/files/gold/agreement-gold.pdf

  www.solidaridad.nl

   

   

  Afbeeldingen bij dit nieuwsbericht