nl
Nl
En

Steltman en Duurzaamheid

22 juni 2021

Steltman en Duurzaamheid

Steltman Juwelier is aangesloten bij het Convenant Verantwoord Goud

De goudsector in Nederland zet zich gezamenlijk in voor een internationaal verantwoorde goudketen. Het Convenant Verantwoord Goud heeft als doel dat in de hele keten, van winning tot en met recycling, de mensenrechten en milieu- en biodiversiteitstandaarden beter gerespecteerd worden. Veel van de risico’s op dat gebied zijn te complex voor een individueel bedrijf om op te lossen. Het convenant biedt de mogelijkheid voor de sector brede kwesties gezamenlijk aan te pakken.Met de ondertekening maken wij hier onderdeel van uit.

Op de website van het IMVO Convenanten:

Steltman Juwelier

Steltman Juwelier onderscheidt zich op het gebied van uurwerken en juwelen. Met een eigen horlogemakersatelier en juwelenatelier worden niet alleen juwelen ontworpen, er werken ook vier goudsmeden aan het restaureren, repareren en vermaken van juwelen.

Steltman: “Kwaliteit, kennis en kunde staan bij ons hoog in het vaandel. Weten waar onze producten en grondstoffen vandaan komen, is van groot belang. Een duurzame en verantwoorde goudsector is voor ons een vanzelfsprekendheid, omdat iedereen in de hele keten voldoening verdient bij het totstandkomen van een juweel. Het ondertekenen van het Convenant Verantwoord Goud is daarom een logische stap. Wij zijn trots dat wij nu samen met andere partijen actief kunnen werken aan een verantwoorde goudketen.”


Steltman was al eerder verbonden aan het initiatief Gecertificeerd 'Goed' Goud van Solidaridad,en zet zich sinds 2011 actief in voor verantwoord ondernemen in de goud en juwelier sector.
 

Steltman Juwelier en de Diamantsector

Wij hopen met onze verantwoorde inkoopmethoden te kunnen bijdragen aan de bescherming van de mensenrechten en bevordering van het milieu. En geloven dat de gehele diamantsector in positieve waarde kan bijdragen aan de gemeenschappen waarin deze actief is.Vanaf het moment waar een diamant als ruwe steen wordt opgegraven totdat deze gepolijst wordt naar een edelsteen, en vervolgens bij de handelaar door onze inkopers wordt geselecteerd en ingekocht waarna deze in ons atelier in een juweel wordt gezet en uiteindelijk door de consument met plezier wordt gedragen. Zodat economische kansen gecreëerd kunnen worden voor gemeenschappen in de leveranciersketen van diamanten en het welzijn van iedereen in de diamantsector is gewaarborgd: de mijnwerkers, de diamantslijpers en de goudsmeden bij de juwelenfabrikanten.

Voor onze collecties werken wij met diamanten waarvan de herkomst honderd procent gegarandeerd is en deze worden geleverd met een GIA-certificaat.

Heeft u vragen over dit onderwerp? Neemt u gerust contact met ons op.

Voor meer informatie:

Jaarlijkse publicatie: Due Diligence Report. Jaren 2019/2020 en 2020/2021 bijgesloten. 

www.imvoconvenanten.nl/nl/goud/nieuws/steltman-juwelier

https://www.imvoconvenanten.nl/-/media/imvo/files/gold/agreement-gold.pdf

www.solidaridad.nl

 

 

Afbeeldingen bij dit nieuwsbericht