nl
Nl
En

Steltman officieel benoemd tot Hofleverancier

09 december 2017

Steltman Jubileum in 2017 bekroond met predicaat Hofleverancier

Het honderdjarig jubileum van Steltman Juwelier in Den Haag is bekroond met ‘het recht tot het voeren van het Koninklijk Wapen met de toevoeging "Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier". Dit felbegeerde predicaat vormt het slotstuk van een jubileumjaar dat verder wordt uitgeluid met de tentoonstelling ‘Haagse Chic Steltman – 100 jaar sieraden en zilver’ in het Gemeentemuseum Den Haag en deelname aan de PAN Amsterdam van 19 tot 26 november, alwaar de jubileumcollectie Floating Lotus juwelen te zien zal zijn.

Het bericht dat Steltman zich nu officieel Hofleverancier mag noemen is met grote trots en blijdschap ontvangen door de medewerkers van de Haagse juwelier, die ook honderd jaar na de oprichting nog altijd garant staan voor prachtige ambachtelijk gemaakte juwelen en horloges in de twee winkels aan de Plaats in Den Haag. “Uiteraard was het een publiek geheim dat de koninklijke familie al sinds het begin van het bestaan van Steltman Juwelier regelmatig opdrachten aan ons bedrijf gaf”, vertelt directeur Fred Bom, “maar nu is dit ook officieel bekrachtigd met dit predicaat.”
Voor de toekenning van het predicaat waren de leveranties van juwelen en zilverwerk aan de koninklijke familie overigens niet voldoende, ook al ging het hier om ontwerp en creatie van onder andere een juweelhorloge voor Koningin Juliana, een ring voor Prinses Irene, een broche voor Koningin Beatrix en de verlovings- en trouwringen van (toen nog) Prins Willem-Alexander en Prinses Máxima.

Predicaat Hofleverancier
Net als alle andere 100-jarige bedrijven die het predicaat aanvragen, doorliep Steltman de grondige onderzoeksprocedure die aan de eretitel verbonden is. Om het predicaat aan te kunnen vragen moet er sprake zijn van een bedrijf met een vooraanstaande positie in de vestigingsplaats en de medewerkers moeten allen van onbesproken gedrag zijn. Steltman overlegde begin dit jaar verder alle benodigde documentatie over de financiële positie van het bedrijf en vroeg het predicaat aan bij de burgemeester van Den Haag, die onder andere de registers van de Justitiële Documentatiedienst raadpleegde. De aanvraag werd, voorzien van het advies van de burgemeester, vervolgens aangeboden aan de Commissaris van de Koning die ook weer informatie inwon bij verschillende instellingen, zoals de relevante overheidsdiensten en ministeries. Uiteindelijk berichtte de Commissaris van de Koning Steltman op 3 november over de positieve beslissing van de Koning.
Steltman heeft de oorkonde die bij het predicaat hoort op 8 december officieel overhandigd gekregen door de Commissaris van de Koning.

 

Afbeeldingen bij dit nieuwsbericht